Naslovna / Muški kutak / Automoto svet / VOZAČI, UPOZORENJE ODMAH PROVERITE SAOBRAĆAJNU DOZVOLU, AKO IMATE OVU GREŠKU PLAĆATE POZAMAŠNU SUMU

VOZAČI, UPOZORENJE ODMAH PROVERITE SAOBRAĆAJNU DOZVOLU, AKO IMATE OVU GREŠKU PLAĆATE POZAMAŠNU SUMU

Ukoliko se ustanovi da niste postupili prema propisima, spremite 4.500 dinara.

Vlasnici automobila koji su registrovani za pet osoba, a imaju samo četiri sedišta i četiri pojasa, već za sledeću registraciju moraće da spreme najmanje 4.500 dinara.

Prema novim pravilima, više se neće tolerisati vozila koja su registrovana za više putnika nego što imaju sedišta, pa će vozači morati da plate taksu za novu saobraćajnu dozovolu.

Potrebna su samo tri koraka
– Vozači prvo potvrdu o broju sedišta treba da traže od proizvođača, a ako je ne dobiju, da odmah odu u Agenciju za bezbednost saobraćaja, gde će završiti tu proceduru. Potom odlaze u servis na tehnički pregled. Poslednji korak je MUP, gde završavaju registraciju i dobijaju novu saobraćajnu dozvolu – navode u jednom centru za servisiranje.

Kako su naveli, troškovi se razlikuju od starosti vozila. Oni koji imaju mlađe automobile odmah dobijaju potvrdu od proizvođača, i nova dozovla ih je koštala između 1.500 i 3.000 dinara, a kada tome pridodate još 1.314 dinara za taksu, sve vas skupa košta 4.500 dinara.

Izvor: pink.rs

Loading...

Check Also

VUKOVI STARCU ZAKLALI CELO STADO OVACA, a on je posle toga napravio NAJVEĆU GREŠKU U ŽIVOTU! (POUČNA PRIČA)

Starcu od skoro 80 godina koji se bavio ovčarstvom celog života, država odluči da pomogne …